Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Солодко Л$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Сімахіна Г. О. Дослідження надземної частини буряків як джерела харчового протеїну [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, Л. М. Солодко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 3. - С. 206-213. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_3_27
| 2. |
Солодко Л. М. Оцінка впливу механоактивування на підвищення біодоступності компонентів протеїновмісних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 208-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_28 Наведено результати експериментальних досліджень впливу способу подрібнення висушених білоквмісних напівфабрикатів із надземної маси рослин на ступінь біодоступності їх компонентів. З'ясовано, що оброблення рослинних матеріалів у дезінтеграторі, яке супроводжується ефектами механоактивування, надає можливість підвищити біологічну цінність продукту, максимально перевести біологічно активні речовини у вільну форму, а отже, підвищити їх біодоступність і, відповідно, посилити оздоровчі ефекти.
| 3. |
Солодко Л. М. Перспективи використання портулаку городнього для отримання оздоровчих продуктів [Електронний ресурс] / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 189-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_25 Наведено результати аналізу біохімічного складу та визначено біологічну ефективність ліпідів порошкоподібного напівфабрикату з висушеної надземної частини портулаку городнього (Portulaca oleracea L.). Показано, що порошок із висушеної надземної частини портулаку є цінною харчовою сировиною, багатою на фізіологічно функціональні харчові інгредієнти: білки, харчові волокна, мінеральні сполуки (насамперед кальцій і залізо), ряд вітамінів і речовин з антиоксидантною активністю. З'ясовано, що ліпіди висушеної надземної частини портулаку городнього майже на 42 % складаються з ненасичених жирних кислот, причому 27,7 % від загальної суми ліпідів - це поліненасичені жирні кислоти.
|
|
|