Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Солодко Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
1.

Сімахіна Г. О. 
Дослідження надземної частини буряків як джерела харчового протеїну [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, Л. М. Солодко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 3. - С. 206-213. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_3_27
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.288 Mb    Зміст випуску     Цитування
2.

Солодко Л. М. 
Оцінка впливу механоактивування на підвищення біодоступності компонентів протеїновмісних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 208-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_28
Наведено результати експериментальних досліджень впливу способу подрібнення висушених білоквмісних напівфабрикатів із надземної маси рослин на ступінь біодоступності їх компонентів. З'ясовано, що оброблення рослинних матеріалів у дезінтеграторі, яке супроводжується ефектами механоактивування, надає можливість підвищити біологічну цінність продукту, максимально перевести біологічно активні речовини у вільну форму, а отже, підвищити їх біодоступність і, відповідно, посилити оздоровчі ефекти.
Попередній перегляд:   Завантажити - 343.069 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Солодко Л. М. 
Перспективи використання портулаку городнього для отримання оздоровчих продуктів [Електронний ресурс] / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 189-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_25
Наведено результати аналізу біохімічного складу та визначено біологічну ефективність ліпідів порошкоподібного напівфабрикату з висушеної надземної частини портулаку городнього (Portulaca oleracea L.). Показано, що порошок із висушеної надземної частини портулаку є цінною харчовою сировиною, багатою на фізіологічно функціональні харчові інгредієнти: білки, харчові волокна, мінеральні сполуки (насамперед кальцій і залізо), ряд вітамінів і речовин з антиоксидантною активністю. З'ясовано, що ліпіди висушеної надземної частини портулаку городнього майже на 42 % складаються з ненасичених жирних кислот, причому 27,7 % від загальної суми ліпідів - це поліненасичені жирні кислоти.
Попередній перегляд:   Завантажити - 343.277 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського